Menu

Algemene voorwaarden STOAC

Artikel 1: Definities

1. Algemene Voorwaarden: het geheel van bepalingen als hierna opgenomen;

2. STOAC: als bedrijfsonderdeel van Fin Eureka, statutair gevestigd te Apeldoorn en kantoorhoudende te (7325 DM) Apeldoorn aan de Ontvangst 44, ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 32082828;

3. Diensten: verzorgen van trainingen en opleidingen, coachings- en ondersteunende trajecten;

4. Opdrachtgever: een rechtspersoon dan wel een natuurlijke persoon, die een dienst van het STOAC wil afnemen of heeft afgenomen en met wie een overeenkomst wordt of is gesloten, of aan wie een offerte wordt verstrekt;

5. Overeenkomst: iedere overeenkomst, evenals (rechts)handelingen ter voorbereiding en ter uitvoering daarvan, met als doel STOAC diensten te laten leveren in opdracht of ten behoeve van Opdrachtgever;

6. Offerte: ieder aanbod van STOAC tot het sluiten van een overeenkomst, al dan niet op verzoek van Opdrachtgever;

7. Partijen: STOAC en Opdrachtgever tezamen;

8. Schriftelijk: alle op schrift gestelde communicatie, waaronder begrepen communicatie per e-mail en digitale berichtgeving;

9. Website: www.stoac.nl

Artikel 2: Algemeen

1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, offertes, overeenkomsten en leveringen tussen STOAC en Opdrachtgever. Deze Algemene Voorwaarden zijn tevens van toepassing op aanvullende en vervolgopdrachten.

2. Afwijkingen van deze Algemene Voorwaarden zijn slechts geldig indien en voor zover zij schriftelijk tussen STOAC en Opdrachtgever zijn overeengekomen.

3. In geval van strijdigheid tussen deze Algemene Voorwaarden en de inhoud van een overeenkomst prevaleren de bepalingen uit de overeenkomst.

5. Indien een of meer bepalingen in deze Algemene Voorwaarden geheel of gedeeltelijk nietig zijn, nietig mochten worden verklaard of vernietigd worden, blijven de overige bepalingen in deze Algemene Voorwaarden volledig van toepassing. Opdrachtgever en STOAC treden dan in overleg om een nieuwe bepaling ter vervanging van de nietige en/of vernietigde bepaling overeen te komen, zoveel mogelijk in overeenstemming met het doel en de strekking van de oorspronkelijke bepaling.

6. STOAC kan op ieder gewenst moment, zonder voorafgaande kennisgeving en opgave van redenen, deze Algemene Voorwaarden wijzigen en aanvullen. Wijzigingen zullen ook gelden ten aanzien van reeds afgesloten overeenkomsten met inachtneming van een termijn van dertig dagen na bekendmaking van de wijzigingen. STOAC zal de meest recente versie van de Algemene Voorwaarden aan Opdrachtgever ter hand stellen dan wel deze op zijn website publiceren.

Artikel 3: Aanbiedingen en offertes

1. Alle door STOAC gedane aanbiedingen en/of offertes zijn vrijblijvend.

2. Een aanbod wordt door STOAC schriftelijk aangeboden.

3. Opdrachtgever is verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de door of namens Opdrachtgever aan STOAC verstrekte gegevens waarop het aanbod wordt gebaseerd. Opdrachtgever staat ervoor in dat alle essentiële informatie voor opzet, uitvoering en afronding van de opdracht tijdig en naar waarheid is en wordt verstrekt. Indien na het aanbod blijkt dat de verstrekte gegevens afwijken van de heersende omstandigheden, heeft STOAC het recht de betreffende prijzen en andere voorwaarden aan te passen.

4. Een samengestelde prijsopgave verplicht STOAC niet tot het verrichten van een gedeelte van de opdracht tegen een overeenkomstig deel van de opgegeven prijs.

5. STOAC kan niet aan zijn aanbiedingen worden gehouden, indien Opdrachtgever begrijpt of had behoren te begrijpen dat de aanbieding, dan wel een onderdeel daarvan, een kennelijke vergissing, schrijffout of druk-, zet- of typfout bevat.

6. Aanbiedingen gelden niet automatisch voor vervolgopdrachten.

Artikel 4: Totstandkoming en uitvoering van de overeenkomst

1. De overeenkomst komt tot stand nadat Opdrachtgever op enigerlei wijze een mededeling aan STOAC heeft verricht inhoudende de aanvaarding van het aanbod van STOAC, dan wel indien Opdrachtgever een opdrachtbevestiging, offerte of overeenkomst met STOAC heeft ondertekend.

2. Wanneer de aanvaarding van het aanbod, al dan niet op ondergeschikte punten, afwijkt van het oorspronkelijke aanbod van STOAC, komt de overeenkomst pas tot stand indien STOAC schriftelijk met deze afwijking(en) heeft ingestemd.

3. Overeenkomsten worden door een schriftelijke bevestiging van STOAC voor STOAC bindend.

4. Indien tijdens de uitvoering van de overeenkomst blijkt dat het voor een behoorlijke uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is om de overeenkomst te wijzigen of aan te vullen, stelt STOAC Opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk op de hoogte. Partijen zullen tijdig en in onderling overleg overgaan tot aanpassing van de overeenkomst.

5. Overeengekomen of opgegeven termijnen in de overeenkomst zijn slechts indicatief en zijn nimmer te beschouwen als fatale termijnen.

Artikel 5: Tarieven

1. Tenzij schriftelijk anders overeengekomen, zijn alle prijzen exclusief btw en luiden de prijzen in euro’s.

2. STOAC behoudt zich het recht voor om zijn prijzen tussentijds te wijzigen, indien STOAC dit nodig acht. Indien de prijzen van de aangeboden diensten stijgen na de totstandkoming van de overeenkomst, is Opdrachtgever gerechtigd de overeenkomst te annuleren per de datum dat de prijsverhoging ingaat. Prijsverhogingen ten gevolge van een wettelijke regeling of wettelijke bepaling zijn hierbij uitgesloten.

Artikel 6: Betaling

1. Betaling dient steeds te geschieden binnen dertig dagen na de factuurdatum, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk anders overeengekomen.

2. STOAC heeft te allen tijde het recht om tussentijdse of volledige betaling van Opdrachtgever te verlangen.

3. Betaling zal plaatsvinden zonder aftrek, verrekening of opschorting uit welken hoofde dan ook.

4. Bezwaren tegen de factuur schorten de betalingsverplichting van Opdrachtgever niet op.

5. Bij niet tijdige betaling is Opdrachtgever van rechtswege in verzuim. Opdrachtgever is alsdan de wettelijke rente verschuldigd, vanaf het moment dat Opdrachtgever in verzuim is tot het moment van voldoening van het volledig verschuldigde bedrag.

6. STOAC is na verloop van de betalingstermijn bevoegd zonder nadere ingebrekestelling tot invordering over te gaan van het aan hem verschuldigde bedrag. De daaraan verbonden (buiten)gerechtelijke kosten komen voor rekening van Opdrachtgever.

7. In afwijking van hetgeen in lid 5 en lid 6 is bepaald, zal Opdrachtgever eerst een schriftelijke ingebrekestelling ontvangen waarbij een aanvullende termijn van veertien dagen vanaf de dag van ontvangst van deze ingebrekestelling wordt aangeboden om alsnog aan de betalingsverplichting te voldoen.

8. Wanneer na de ingebrekestelling, bedoeld in het vorige lid, geen betaling volgt, is Opdrachtgever in verzuim.

Artikel 7: Betalingsonmacht

1. STOAC is gerechtigd de overeenkomst zonder nadere ingebrekestelling en zonder rechterlijke tussenkomst schriftelijk te ontbinden, op het tijdstip waarop Opdrachtgever:

– in staat van faillissement wordt verklaard of faillissement aanvraagt;

– (voorlopige) surseance van betaling aanvraagt;

– door executoriale beslaglegging wordt getroffen;

– onder curatele of onder bewind wordt gesteld;

– anderszins de beschikkingsbevoegdheid of handelingsbekwaamheid met betrekking tot (een deel van) zijn vermogen verliest.

Artikel 8: Annulering, opzegging of wijziging

1. Annulering opzegging of wijziging van de met STOAC gesloten overeenkomst dient schriftelijk te geschieden.

2. In het geval dat Opdrachtgever de overeenkomst voorafgaand aan of tijdens de uitvoering daarvan wenst te annuleren is hij aan STOAC een vergoeding van de reeds gemaakte kosten alsmede een door STOAC nader te bepalen schadevergoeding verschuldigd. Deze aanvullende schadevergoeding omvat alle door de annulering geleden schade inclusief de gederfde winst.

3. Indien Opdrachtgever is overeengekomen in maandelijkse termijnen te betalen, zal de betalingsregeling bij annulering komen te vervallen en is het totale resterende bedrag per direct opeisbaar door STOAC. Opdrachtgever is in dat geval gehouden het volledige bedrag per omgaande te voldoen aan STOAC.

4. Opdrachtgever is tegenover derden aansprakelijk voor de gevolgen van de annulering en zal STOAC vrijwaren voor hieruit voortvloeiende aanspraken van deze derden.

5. STOAC is gerechtigd alle reeds door Opdrachtgever betaalde bedragen te verrekenen met de door Opdrachtgever verschuldigde schadevergoeding.

6. Indien STOAC besluit een dienst te annuleren, dan ontvangt Opdrachtgever hiervan zo spoedig mogelijk bericht. In dat geval heeft Opdrachtgever recht op restitutie van het gehele aankoopbedrag.

Artikel 9: Opschorting en ontbinding

1. STOAC heeft het recht om de nakoming van zijn verplichtingen op te schorten, tot het moment dat alle opeisbare vordering op Opdrachtgever volledig zijn voldaan, indien

(1) Opdrachtgever de verplichtingen uit de overeenkomst niet of niet volledig nakomt, dan wel

(2) STOAC kennis heeft genomen van omstandigheden die hem goede grond geven om te vrezen dat Opdrachtgever zijn verplichtingen niet (behoorlijk) zou kunnen nakomen of

(3) Opdrachtgever bij het sluiten van de overeenkomst is verzocht zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid uitblijft.

2. STOAC is tevens bevoegd de overeenkomst te (doen) ontbinden in de in het eerst lid van dit artikel genoemde situaties, of indien zich andere omstandigheden voordoen welke van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid niet langer kan worden gevergd.

3. Ontbinding geschiedt door middel van een schriftelijke kennisgeving en zonder rechterlijke tussenkomst.

4. Indien de overeenkomst wordt ontbonden zijn de vorderingen van STOAC op Opdrachtgever onmiddellijk opeisbaar.

5. STOAC behoudt zich het recht voor schadevergoeding te vorderen en is niet aansprakelijk voor enige schade of gemaakte kosten door Opdrachtgever of derden.

Artikel 10: Overmacht

1. Wordt de uitvoering van de overeenkomst onmogelijk door een oorzaak die STOAC niet kan worden toegerekend of waardoor nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van STOAC kan worden verlangd, dan is STOAC gerechtigd de uitvoering van de overeenkomst op te schorten.

2. Onder overmacht wordt in deze Algemene Voorwaarden verstaan: een omstandigheid die niet te wijten is aan STOAC en noch krachtens de wet, rechtshandeling of in het verkeer geldende opvattingen voor rekening kan komen van STOAC. Naast deze uitleg van overmacht uit hoofde van de wet en jurisprudentie wordt onder overmacht tevens begrepen: alle van buiten komende oorzaken, voorzien of onvoorzien, waarop STOAC geen invloed kan uitoefenen, doch waardoor STOAC niet in staat is de verplichtingen na te komen.

3. In geval van overmacht zal STOAC zich naar redelijkheid inspannen om desgewenst te voorzien in een alternatieve oplossing.

4. Als de overmachtsituatie zich voordoet op het moment dat de verplichtingen van STOAC gedeeltelijk zijn nagekomen of nagekomen kunnen worden, is STOAC gerechtigd om het reeds nagekomen c.q. na te komen gedeelte te factureren. Opdrachtgever is gehouden deze factuur te voldoen, als ware er sprake is van een afzonderlijke overeenkomst.

5. Vanaf het moment dat de overmachtsituatie ten minste dertig dagen heeft geduurd, mogen beide partijen de overeenkomst schriftelijk (gedeeltelijk) ontbinden.

6. STOAC is in een overmachtsituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmachtsituatie enig voordeel geniet.

Artikel 11: Vertrouwelijkheid

1. STOAC zal ten aanzien van de in het kader van de uitvoering van de overeenkomst ter beschikking gestelde informatie de zorgvuldigheid betrachten die van hem gevergd mag worden.

2. Opdrachtgever en STOAC verplichten zich tot geheimhouding van alle informatie die een vertrouwelijk karakter heeft en die zij in het kader van de overeenkomst van elkaar of uit andere bron hebben verkregen.

Artikel 12: Aansprakelijkheid

1. STOAC is slechts aansprakelijk voor directe schade die het voorzienbare en rechtstreekse gevolg is van een toerekenbare tekortkoming in de uitvoering van de overeenkomst, voor zover deze het gevolg is van het niet in acht nemen door STOAC van zorgvuldigheid, deskundigheid en vakmanschap waarop bij de uitvoering van de overeenkomst mag worden vertrouwd.

2. Iedere vorm van gevolgschade of indirecte schade is van vergoeding uitgesloten.

3. STOAC is niet aansprakelijk voor schade die Opdrachtgever lijdt ten gevolge van het niet of later doorgaan van een dienst.

4. STOAC is niet aansprakelijk voor het al dan niet (juist) opvolgen en/of interpreteren door deelnemers van aanbevelingen in het schriftelijk materiaal en/of van mondelinge aanwijzingen tijdens de uitvoering van diensten.

5. STOAC is niet aansprakelijk voor schade, van welke aard dan ook, ontstaan doordat STOAC is uitgegaan van door of namens Opdrachtgever verstrekte onjuiste en/of onvolledige gegevens.

6. De aansprakelijkheid van STOAC is in ieder geval steeds beperkt tot het bedrag dat in het betreffende geval door zijn verzekeraar wordt uitgekeerd. Indien er, ongeacht de reden daarvoor, geen uitkering vanuit enige verzekering plaatsvindt, is de aansprakelijkheid van STOAC beperkt tot het factuurbedrag van de betreffende overeenkomst.

7. Eventuele aanspraken van Opdrachtgever in de zin van dit artikel dienen binnen een half jaar na het ontdekken van de schade te zijn ingediend, bij gebreke waarvan Opdrachtgever zijn rechten heeft verwerkt.

8. Opdrachtgever zal STOAC vrijwaren en schadeloosstellen ter zake van alle aanspraken van derden wegens of ten gevolge van de uitvoering van de overeenkomst geleden schade.

9. STOAC heeft te allen tijde het recht, indien en voor zover mogelijk, de schade van Opdrachtgever ongedaan te maken of te beperken door herstel of verbetering van de overeenkomst.

10. De in dit artikel opgenomen beperkingen van aansprakelijkheid gelden behoudens opzet en grove nalatigheid van STOAC.

Artikel 13: Verwerking (persoons)gegevens

1. Door het aangaan van een overeenkomst met STOAC gaat Opdrachtgever ermee akkoord dat de uit de overeenkomst verkregen (persoons)gegevens door STOAC worden verwerkt in een (deels) geautomatiseerde administratie. Deze gegevens kunnen door STOAC worden gebruikt ten behoeve van de administratie, het uitvoeren van de overeenkomst en het toezenden van informatie over STOAC en zijn producten en diensten. Opdrachtgever en STOAC zullen zich houden aan de verplichtingen die op grond van de Wet bescherming persoonsgegevens c.q. Algemene Verordening Gegevensbescherming op hen rusten.

Artikel 14: Intellectuele eigendomsrechten

1. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen berusten de auteursrechten en alle andere rechten van intellectuele en/of industriële eigendom die betrekking hebben op het door STOAC verstrekte en samengestelde materiaal, bij STOAC.

2. De in lid 1 genoemde materialen blijven eigendom van STOAC, ongeacht of aan Opdrachtgever kosten in rekening zijn gebracht voor de vervaardiging of vermenigvuldiging daarvan. Zonder uitdrukkelijke, schriftelijke toestemming mogen deze materialen niet worden verveelvoudigd, gebruikt of opgeslagen of aan derden worden getoond, in welke vorm en op welke wijze dan ook.

3. Opdrachtgever vrijwaart STOAC tegen elke aanspraak van derden gebaseerd op schending van alle intellectuele eigendomsrechten.

4. Opdrachtgever is bij overtreding van de bepalingen in dit artikel gehouden alle door STOAC en door derden geleden schade volledig te vergoeden.

Artikel 15: Klachtenprocedure/reclames

1. Klachten met betrekking tot de uitvoering van de overeenkomst dienen schriftelijk binnen veertien dagen na uitvoering dan wel binnen veertien dagen na ontdekking van het gebrek, indien Opdrachtgever aantoont dat hij het gebrek redelijkerwijs niet eerder kon ontdekken, aan STOAC kenbaar te worden gemaakt.

2. Bezwaren tegen de factuur dienen schriftelijk binnen veertien dagen na factuurdatum aan STOAC te worden voorgelegd.

3. Klachten en bezwaren kunnen worden ingediend per e-mail of per post.

Per e-mail: info@stoac.nl

Per post: STOAC, De Ontvangst 44, 7325 DM Apeldoorn

4. Klachten en/of bezwaren schorten de betalingsverplichting van Opdrachtgever niet op.

5. Na genoemde termijn worden klachten en bezwaren niet meer in behandeling genomen en vervalt het recht van reclame voor Opdrachtgever. Alle gevolgen van het niet direct melden zijn voor risico van Opdrachtgever.

6. STOAC dient in staat te worden gesteld de klacht te onderzoeken. Indien klachten naar het oordeel van STOAC gegrond zijn, zal STOAC zijn verplichting alsnog nakomen, hetzij een evenredig deel van de factuur crediteren.

Artikel 16: Toepasselijk recht

1. Op alle rechtsverhoudingen waarin STOAC is betrokken, is uitsluitend Nederlands recht van toepassing.

2. Geschillen die ontstaan omtrent of voortvloeien uit overeenkomsten of rechtsverhoudingen waarop deze Algemene Voorwaarden van toepassing zijn, zullen uitsluitend ter beslechting worden voorgelegd aan de bevoegde rechterlijke instantie in de vestigingsplaats van STOAC.

Apeldoorn, 1 september 2024